Masacru într-un bar din Brazilia: şapte bărbaţi înarmaţi au tras la întâmplare

Masacru într-un bar din Brazilia: şapte bărbaţi înarmaţi au tras la întâmplare

FOTO The Guardian

Un grup de şapte bărbaţi înarmaţi a intrat într-un local din Brazilia, trăgând la întâmplare şi omorând mai multe persoane. Anchetatorii spun că sunt depăşiţi de situaţie pentru că infractorii obţin ilegal arme, mult superioare celor folosite în mod oficial, iar cetăţenii nu se pot apăra.

Un grup de bărbaţi înarmaţi a ucis 11 persoane într-un bar din Brazilia, scrie The Guardian.
 
Potrivit raportului poliţiei, 7 atacatori au fost implicaţi în atacul din Belém (statul Pará). 
 
"Desigur, avem câteva piste în anchetă, care sunt confidenţiale, dar toate vor fi luate în considerare foarte atent, foarte strict", a declarat duminică Ualame Machado, secretar în domeniul siguranţei publice al statului în care este situat oraşul Belém. 
 
Un purtărtor de cuvânt al statului Pará, Natalia Mello, a afirmat: "Masacrul este confirmat." 
 
Brazilia a ajuns la un număr record al omuciderilor în 2017, înregistrând 64.000 de crime. În 70% dintre acestea au fost implicate arme de foc, conform statisticilor oficiale. 
 
Una dintre promisiunile principale ale campaniei preşedintelui Jair Bolsonaro se referă la slăbirea reglementărilor legate de deţinerea armelor, argumentând că cetăţenii nu se pot apăra împotriva atacatorilor deoarece aceştia sunt mai bine dotaţi cu arme obţinute ilegal. ​

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: