Masacru Boko Haram: organizaţia teroristă ar fi ucis 2.000 de oameni

Masacru Boko Haram: organizaţia teroristă ar fi ucis 2.000 de oameni

Şeful districtului, Baba Abba Hassan, a declarat că mare parte din cadavrele din pădurile din zonă sunt copii, femei şi bătrâni ce nu au putut să fugă destul de repede din calea insurgenţilor

Sute de cadavre (prea multe pentru a putea fi numărate) rămân împrăştiate în pădurile din Nigeria, în urma unui atac al grupării teroriste Boko Haram, numit de Amnesty International drept „cel mai mare masacru“ din istoria grupării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, în jurul Baga, oraş nigerian aflat la graniţa cu Ciad, luptele au continuat, insurgenţii ocupând o bază militară cheie. „Forţele de securitate au răspuns rapid şi au desfăşurat în zonă personal şi echipamente, dublate şi de atacuri aeriene ce au vizat ţine militante“, potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului nigerian, citat de „The Guardian“.
 
Şeful districtului, Baba Abba Hassan, a declarat că mare parte din cadavrele din pădurile din zonă sunt copii, femei şi bătrâni ce nu au putut să fugă destul de repede din calea insurgenţilor care trăgeau cu lansatoare de rachete şi mitraliere asupra rezidenţilor oraşului.
 
„Masacrul făcut de teroriştii Boko Haram în Baga este enorm“, potrivit lui Muhammad Abba Gava, purtător de cuvânt al civililor implicaţi într-un grup de apărare împotriva grupării teroriste.
 
Luptătorii civili au renunţat să mai numere cadavrele. „Nimeni nu a putut să se ocupe de corpuri şi chiar de cei răniţi grav care poate au murit până acum“, a declarat Gava.
 
Un comunicat al organizaţiei pentru drepturile omului Amnesty International spune că există rapoarte potrivit cărora au fost ucise aproximativ 2.000 de persoane. Dacă rapoartele sunt reale, acesta ar putea fi „cel mai mare masacru făcut de Boko Haram“, spune Daniel Eyre, cercetător nigerian pentru Amnesty International.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările