Martin Schulz: „România trebuie să urmeze imediat recomandările UE”

„Comisia a subliniat asăzi o serie de lipsuri pe care România trebuie să le rezolve pentru a îndeplini în totalitate standardele Uniunii Europene", a declarat preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, în urma prezentării de către Comisia Europeană a Raportului pe Justiţie.

„Comisia s-a arătat îngrijorată privind ultimele evenimente din această ţară. Comisia a prezentat recomandări pentru ca România să remedieze aceste probleme. Mă aştept ca guvernul român să urmeze imediat acele recomandări", a spus Schulz. „Suntem o uniune care are în comun anumite valori şi încredere reciprocă. Membrii ei trebuie să respecte instituţiile interne, independenţa justiţiei şi statul de drept", a adăugat el.

"Salut faptul că premierul Victor Ponta a venit la Bruxelles săptămâna trecută pentru a discuta situaţia din această ţară cu instituţiile europene. Sunt bucuros că în timpul întâlnirii noastre a promis să îndeplinească recomandările UE fără întârziere ", a mai spus el.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: