Marea Britanie va trimite o a doua navă de război în Golful Persic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HMS Duncan FOTO AFP
HMS Duncan FOTO AFP

Marea Britanie va trimite o a doua navă de război în Golf, crescându-şi temporar prezenţa în zonă, a transmis, vineri, Ministerul britanic al Apărării, potrivit The Guardian.

HMS Duncan, un distrugător Tip 45, va fi trimis în regiune la câteva zile după ce încheie o serie de exerciţii NATO din Marea Baltică şi va ajunge în Golf săptămâna viitoare.

Nava la lucra alături de fregata HMS Montrose a Marinei Regale şi aliaţii americani, dar nu va participa la coaliţia globală propusă de Washington pentru a proteja ruta de transport petrolier.

HMS Duncan ar fi trebuit să înlocuiască nava Montrose, dar pentru o perioadă determinată de timp amândouă vor fi prezente în Golf.

Tensiunile în jurul strâmtorii Ormuz, prin care tranzitează aproape o treime din ţiţeiul mondial transportat pe mare, s-au accentuat în ultimele săptămâni din cauza unei serii de evenimente, printre care atacuri de origine necunoscută împotriva a două petroliere şi distrugerea unei drone americane de către iranieni.

Cel mai recent incident a avut loc miercuri, când Marina militară iraniană ar fi încercat să împiedice tranzitarea unui petrolier britanic prin Strâmtoarea Ormuz, potrivit britanicilor. Iranul a negat orice confruntare directă recentă cu nave străine. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite