Marea Britanie a trimis şase avioane de vânătoare în Cipru, ca măsură "de precauţie"

Marea Britanie a trimis şase avioane de vânătoare în Cipru, ca măsură

Şase avioane de vânătoare din cadrul forţelor aeriene (RAF) au fost trimise joi dimineaţa în Cipru, ca "măsură de precauţie în vederea protejării intereselor britanice", a anunţat Ministerul britanic al Apărării, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Şase avioane de vânătoare (Eurofighter de tip) Typhoon din cadrul RAF sunt mobilizate în această (miercuri) dimineaţa la Akrotiri, în Cipru. Este o simplă măsură de prudenţă şi de precauţie menită să protejeze interesele Marii Britanii şi să apere zonele noastre de suveranitate într-o perioadă de tensiuni sporite în regiune", precizează ministerul într-un comunicat.

"Nu sunt mobilizate pentru a lua parte la o acţiune militară împotriva Siriei", adaugă ministerul, precizând că acţiunea lor este exclusiv "defensivă" şi se înscrie în cadrul unei misiuni "aer-aer".

"Premierul a fost clar asupra faptului că nicio decizie nu a fost luată în ceea ce priveşte reacţia noastră, iar Guvernul a anunţat că va avea loc un vot în Camera Comunelor înaintea vreunei intervenţii militare", a reafirmat ministerul.

Deputaţii britanici urmează să se pronunţe joi seara asupra unei moţiuni guvernamentale care îndeamnă la condamnarea folosirii armelor chimice de către regimul sirian şi care să aprobe principiul unei intervenţii militare. Aceasta va necesita cel puţin un al doilea vot în Camera Comunelor înainte să aibă loc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările