Marea Britanie: O listă secretă cu lunetişti britanici, descoperită în portbagajul unui autoturism

Ministerul Apărării de la Londra a deschis o anchetă cu privire la circumstanţele scurgerii unor informaţii ultrasecrete, în urma cărora o listă confidenţială cu numele unor militari care participă la programul de pregătire a lunetiştilor a devenit publică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Documentele datând din iulie 2010 au fost descoperite accidental de un b[rbat într-o maşină la mânda a doua, pe care o cumpărase în august 2011 la Leeds.

În plus, acesta a descoperit şi permisul de intrare într-o unitate militară.

Potrivit publicaţiei „The Yorkshire Post", care a intrat în posesia acestor documente, pe lista amintită figurează numele a 28 de militari, incluşi în programul de pregătire a lunetiştilor în perioada august -septembrie 2010. Câteva din cele zece unităţi menţionate în informaţiile respective participă la operaţiunile din teatrul de război din Afganistan.

În conformitate cu regulile în vigoare, numele lunetiştilor din armata britanică sunt păstrate în secret din raţiuni de securitate, în eventualitatea unor posibi


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările