Mahmoud Abbas vizitează Rusia. Liderul palestinian încearcă să obţină sprijinul lui Putin în chestiunea Ierusalimului

Mahmoud Abbas vizitează Rusia. Liderul palestinian încearcă să obţină sprijinul lui Putin în chestiunea Ierusalimului

Mahmoud Abbas FOTO Arhivă

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, va vizita Rusia luni pentru a încerca să obţină susţinerea lui Vladimir Putin după ce Washingtonul a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vizita liderului palestinian vine la două săptămâni după cea a prim-ministrului Israelului, Benjamin Netanyahu.

Abbas refuză orice contact cu administraţia Trump de când americanii au recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului la sfârşitul lui 2017.

Pe 20 februarie, Abbas va ţine un discurs în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

Palestinienii văd decizia SUA de recunoaştere a Ierusalimului drept o negare a drepturilor lor asupra Ierusalimului de Est, pe care vor să îl incorporeze drept capitala unui viitor stat palestinian.

Ambasadorul american la ONU, Nikki Haley, l-a acuzat pe Abbas că nu are curajul necesar pentru a negocia o pace cu Israelul.

Alexander Shmuilin, un profesor de la Institutul pentru Studii Canadiene şi Americane, a numit vizita lui Abbas „o încercare de apropiere faţă de Rusia şi de a-l opri pe Netanyahu să îmbunătăţească relaţiile dintre Israel şi Rusia”.

Netanyahu a vizitat Rusia pe 29 ianuarie şi a fost prezent, alături de Putin, la o ceremonie în cadrul Muzeului Evreilor din Moscova pentru victimele lagărelor de concentrare naziste.

În cadrul vizitei, Putin a comparat antisemitismul cu „rusofobia” şi a spus că Rusia şi Israel „cooperează îndeaproape”, mai ales împotriva „încercărilor de a falsifica istoria”.

citeste totul despre: