Mafia calabreză, vânată în lume: peste o sută de arestări operate în Europa şi America de Sud, trei tone de cocaină şi milioane de euro confiscate în Olanda

Mafia calabreză, vânată în lume: peste o sută de arestări operate în Europa şi America de Sud, trei tone de cocaină şi milioane de euro confiscate în Olanda

Poliţia italiană arestând membri ai 'Ndrangheta FOTO EPA-EFE

Circa o sută de persoane au fost arestate şi trei tone de cocaină confiscate în cadrul unei vaste operaţiuni antimafia desfăşurate miercuri în Europa şi America de Sud, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Persoanele arestate în Italia, Olanda, Germania, Belgia şi ţări din America de Sud sunt suspectate de trafic de cocaină, spălare de bani şi violenţe, au anunţat poliţia italiană şi Eurojust, agenţia responsabilă de înlesnirea cooperării judiciare între statele membre UE.

Printre persoanele arestate figurează „membri importanţi“ ai 'Ndrangheta, a precizat procurorul olandez Fred Westerbeke. Originari din Calabria, în sudul Italiei, membrii 'Ndrangheta operează în întreaga lume.

Grupul „controlează o parte substanţială din traficul de cocaină din Europa“, a declarat Fred Westerbeke în cadrul unei conferinţe de presă la sediul Eurojust, la Haga.

Trei tone de cocaină au fost confiscate miercuri în Olanda, plus 140 de kilograme de pastile de ecstasy şi două milioane de euro în numerar.

Majoritatea arestărilor (70) au avut loc în Italia. Totodată, 14 persoane au fost arestate în Olanda, tot atâtea în Belgia şi cinci în Olanda. Numărul arestărilor efectuate în America de Sud nu a fost menţionat.

Operaţiunea de miercuri nu este decât „prima etapă“, a spus la rândul său procurorul antimafia italian Federico Cafiero De Raho, care a subliniat că 'Ndrangheta s-a infiltrat în porturi din întreaga Europă şi a recrutat numeroşi jurişti şi contabili.

Celelalte două mari organizaţii mafiote italiene sunt Camorra, din Napoli şi împrejurimile sale, şi Cosa Nostra, din Sicilia. „Unchiul Settimo“, noul naş al mafiei siciliene, a fost arestat marţi alături de alte 45 de persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: