Maduro aduce omagii lui Mao şi obţine bani de la chinezi

Maduro aduce omagii
lui Mao şi obţine bani de la chinezi

Nicolas Maduro (dreapta) şi Wang Yi strângându-şi mâinile în semn de solidaritate FOTO AFP

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro i-a adus vineri omagii lui Mao Zedong în faţa mausoleului său din Beijing, după care a semnat 28 de acorduri ecoomice cu gazda sa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Venit în China în căutare disperată de ajutor economic şi diplomatic pentru ţara sa, liderul socialist sud-american şi-a început vizita în faţa mausoleului lui Mao, situat în Piaţa Tiananmen din Beijing.

S-a aplecat de trei ori în faţa trupului mumificat al fondatorului Republicii Populare Chineze.

„Am fost foarte emoţionat. Este un gigant al patriei umanităţii şi ideilor revoluţionare“, a spus Maduro, potrivit postului VTV.

Preşedintele venezuelean a fost apoi primit de ministrul chinez de Externe Wang Yi. Cei doi au semnat  28 de acorduri economice în valoare de câteva miliarde de dolari.

Acordurile vizează în principal consolidarea cooperării în exploatările de gaze din Venezuela, o „alianţă strategică“ în extragerea aurului şi aprovizionarea statului sud-american cu produse farmaceutice.

„China este sora noastră mai mare“, a declarat Maduro, a cărei ţară este într-o gravă criză economică.

Nicolas Maduro a fost primit şi de omologul său chinez Xi Jinping.

Milioane de venezueleni şi-au părăsit în ultimii trei ani ţara în căutarea unei vieţi mai bune în străinătate.

China este principalul aliat şi creditor al Venezuelei. Beijingul a împrumutat Caracasul cu 50 de miliarde de dolari în ultimii zece ani şi i-a mai dat acum încă cinci miliarde lui Maduro, arată date ale cabinetului venezuelean Ecoanalitica, potrivit AFP.

citeste totul despre: