Macron cere OMS să susţină o rezoluţie privind condamnarea agresiunii ruse în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emmanuel Macron FOTO AFP
Emmanuel Macron FOTO AFP

Preşedintele francez Emmanuel Macron le cere statelor membre ale Adunării Mondiale a Sănătăţii (OMS) să susină o rezoluţie care condamnă agresiunea militară a Rusiei în Ucraina şi care „reafirmă deplina solidaritate a Franţei şi Uniunii Europene (UE) faţă de Ucraina”, relatează AFP.

„Condamnăm cu cea mai mare fermitate agresiunea militară a Rusiei, cu complicitatea vinovată a Belarusului”, a declarat Macron duminică într-un mesaj video difuzat în deschiderea Adunării, care se reuneşte întreaga săptămână la Geneva.

„Consecinţele acestui război sunt devastatoare, pe plan sanitar, asupra populaţiilor, instituţiilor şi personalului din (domeniul) sănătăţii, care sunt luate ca ţintă”, a denunţat preşedintele francez.

„Îndemn toate statele membre să susţină rezoluţia prezentată de către Ucraina”, susţinută de principalii săi aliaţi, inclusiv de către Franţa, UE şi Statele Unite.

Textul ar urma să fie adoptat marţi.

Deşi condamnată puternic agresiunea rusă în Ucraina, totuşi acest text nu prevede „în niciun caz darea afară” a Moscovei din OMS, a precizat un diplomat occidental, care insistă că, potrivit regulamentului OMS, impunerea unor sancţiuni unei ţări membre este permisă, dar şansele sunt „foarte slabe”.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite