Lovitură de stat în Turcia. Ambasadorul Turciei la Bucureşti condamnă tentativa armatei de a prelua puterea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, a declarat, într-un interviu acordat Digi24, că „într-o ţară ca Turcia nu există loc pentru mişcări cum este o lovitură de stat militară”.

”Preşedintele, primul ministru, miniştrii, cu toţii au făcut declaraţii clare, aici includem preşedintele Parlamentului, dar şi liderii tuturor partidelor de opoziţie din Parlament.

În această epocă în care societăţile noastre sunt libere şi deschise, nu există loc pentru mişcări cum este o lovitură de stat militară, în special într-o ţară ca Turcia, ţară doreşte să intre în Uniunea Europeană, ţară membră NATO. Sunt căi, dacă oamenii au nemulţumiri sau dacă nu sunt de acord cu unele lucruri. Este o democraţie deschisă, sunt alegeri, există Parlament, oamenii sunt liberi să-şi susţină ideile. Dar, după cum am spus, acesta este un lucru total inacceptabil care este făcut de un mic grup sau facţiune din armata turcă, aşa după cum am înţeles. Oamenii din Istanbul şi din Ankara sunt pe străzi şi lucrurile vor fi sub control până mâine”, a declarat Osman Koray Ertaş pentru Digi24.
 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite