Liderul Statului Islamic a făcut un cadou de nuntă „inedit“ unei judecătoare sadice: a decapitat o femeie

Liderul Statului Islamic a făcut un cadou de nuntă „inedit“ unei judecătoare sadice: a decapitat o femeie

Femei din Statul Islamic FOTO Daily Mail

Liderul Statului Islamic Abu Bakr al-Baghdadi a comandat personal decapitarea unei femei, acţiune care a reprezentat un cadou de nuntă pentru o judecătoare sadică din cadrul poliţiei religioase a grupării teroriste, se arată într-un articol exclusiv publicat de „Daily Mail“.

Ca urmare a morţii soţului ei în luptă şi pentru că a luat de soţ un alt bărbat, o „judecătoare“ a Statului Islamic (SI) a cerut moartea unui „infidel“. Însă liderul SI, Al-Baghdadi, a insistat că ea poate lua viaţa doar a unei alte femei, în conformitate cu legile stricte de segregare dintre bărbaţi şi femei din rândurile grupării teroriste. Aşadar, Al-Baghdadi a decis că ea poate tăia capul unei alte femei-judecător din cadrul SI care fusese acuzată de spionaj, dar care în realitate pur şi simplu nu mai era în graţiile conducerii, notează „Daily Mail“.
 
Această relatare şocantă este una dintre multele pe care le-a făcut o femeie care a fugit din sânul Statului Islamic, ea fiind membră în poliţia religioasă – Hisbah. În timpul interviului acordat jurnaliştilor „Daily Mail“, „Leena“ a explicat cum este condusă gruparea teroristă, cum copiii sunt folosiţi ca informatori, sau cum o femeie a primit 80 de lovituri de bici, în public, din greşeală.
 
Leena, care şi-a dat un nume fals de frica repercusiunilor, a dezvăluit că există cinci femei britanice în Hisbah, care se pare că primesc tratament preferenţial din partea liderilor SI. „Am fost îngrozită de ceea ce am văzut, de brutalitate şi de corupţie. Am plecat pentru că am văzut multe lucruri teribile, atât de multă distrugere, bătăi...“, spune Leena.
 
Tot ce ştiam este că trebuia să ne rugăm de cinci ori pe zi şi să postim în timpul Ramadamului. Înainte (de Statul Islamic, n.r.) nimeni nu purta niqab (văl pe faţă), nu purtam haine islamice şi nu existau reguli despre vorbitul cu străinii, cu bărbaţii care nu erau membri familiei“, explică Leena.
 
Însă femeia recunoaşte că, la început, a fost cucerită de SI şi de credinţa lor pe care o intitulau „adevărata cale a unui musulman“. „Am jurat credinţă Statului Islamic şi am lucrat pentru Hisbah, în secţiunea care se ocupa de femei. Slujba mea era să impun legea Sharia, să mă asigur că femeile poartă niqab şi că se comportă într-un mod adecvat faţă de bărbaţi. Căutam necredincioşi. Ascultam ce au de spus şi apoi îi raportam“, povesteşte Leena.
 
Leena a fost dezamăgită de Statul Islamic şi a reuşit să-şi convingă şi soţul să fugă. La fel ca şi soţia, el a susţinut SI la început, atunci când se luptau împotriva regimului Al-Assad.
 
Acum, familia Leenei este în Turcia dar „nu putem să rămânem. Nu este de muncă pentru sirieni şi Statul Islamic ucide oamenii aici. Vom merge oriunde putem fi în siguranţă, poate în Europa“, declară Leena pentru „Daily Mail“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările