Liderul organizaţiei mafiote ’Ndrangheta a evadat dintr-o închisoare uruguayană printr-o gaură din acoperiş

Liderul organizaţiei mafiote ’Ndrangheta a evadat dintr-o închisoare uruguayană printr-o gaură din
acoperiş

Rocco Morabito

Şeful unei bande mafiote din Italia, cunoscut ca „regele cocainei din Milano“, a evadat dintr-o închisoare din Uruguay, unde îşi aştepta extrădarea  în Italia, a anunţat Ministerul de Interne al ţării sud-americane, potrivit The Guardian.

Rocco Morabito, în vârstă de 53 de ani, liderul celui mai puternic grup criminal organizat – `Ndragheta calabreză – a fugit din închisoarea aflat în capitala Uruguayului, Montevideo, printr-o gaură din acoperişul clădirii.

Alţi trei prizonieri care aşteptau extrădarea în Brazilia şi Argentina – inclusiv unul acuzat de crimă – au scăpat alături de Morabito. Cei patru bărbaţi au coborât pe o funie, înr-o casă situată lângă închisoare şi l-au jefuit pe proprietar, a adăugat ministerul.

Morabito, care era pe fugă de 23 de ani, a fost arestat în septembrie 2017, la un hotel de lux din Montevideo, împreună cu soţia sa, cetăţeană angoleză.

Mafiotul, care a fost condamnat la 30 de ani de închisoare in absentia, în Italia, a fost căutat de poliţie din 1994, după ce a încercat să importe aproximativ o tonă de cocaină (aprox. 7,64 milioane de dolari) în Italia, din Brazilia.

„Este inacceptabil ca un criminal ca Morabito să poată evada dintr-o închisoare din Uruguay, în timp ce aşteaptă să fie extrădat în Italia“, a spus Matteo Salvini, ministrul italian de Interne.

„Voi cere explicaţii imediate de la guvernul din Montevideo şi vom continua să îl vânăm pe Morabito, oriunde ar fi el“.

Morabito, care a obţinut acte uruguayene după ce a prezentat un paşaport brazilian fals, pe numele Francisco Capeletto, ar fi ajuns în Uruguay în 2002, unde a cumpărat o vilă luxoasă în staţiunea din sudul ţării, Punta del Este.

În urma percheziţionării proprietăţilor sale, autorităţile au găsit 13 telefoane mobile, 12 carduri bancare, două maşini, 150 de fotografii tip paşaport cu el deghizate ca mai mulţi indivizi, un paşaport portughez, mai multe bijuterii, în jur de 50.000 de dolari bani gheaţă şi un pistol de 9 mm.

Morabito a pretrecut aproape doi ani şi jumătate în puşcărie, aşteptând cererea oficială de extrădare din partea Italiei. El a încercat să ocolească extrădarea către Italia şi l-a jignit în repetate rânduri pe judecătorul de la o audiere recentă, încercând să suspende procedurile.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările