Liderii mondiali reuniţi la ONU au mâncat preparate din resturi alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii mondiali reuniţi la Adunarea Generală a ONU, la New York, au avut oportunitatea, duminică, de a se delecta cu ceva neobişnuit la masa de prânz, şi anume cu preparate gătite în întregime din resturi alimentare, relatează US News.

În meniul pentru masa de prânz de duminică de la ONU, co-prezidată de preşedinţii francez Francois Hollande şi peruvian Ollanta Humala, în cadrul summitului cu privire la dezvoltare organizat timp de trei zile la ONU, înainte de conferinţa internaţională de la Paris, zeci de lideri mondiali au avut ocazia de a se delecta, de exemplu, cu un burger vegetarian gătit din pulpă de fructe presate, un produs de obicei aruncat, şi cartofi prăjiţi din făină de porumb.

Aceste preparate din resturi alimentare planificate să ajungă la gunoi au fost gătite de doi bucătari celebri care au vrut să atragă atenţia asupra risipei iresponsabile de produse alimentare, mai ales în lumea occidentală.

„Este o masă tipic americană, dar complet modificată“, a explicat pentru AFP bucătarul Dan Barber, care deţine faimosul restaurant „Blue Hill“ bazat pe preparate din resturi alimentare. „Provocarea este de a pregăti ceva delicios din alimente care altfel ar fi fost aruncate“, a adăugat el.

Dan Barber a conceput meniul împreună cu colegul său Sam Trapp, un fost bucătar-şef la Casa Albă care susţine campania de combatere a obezităţii lansată de Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama.

Meniul bazat pe preparate din resturi alimentare de la prânzul ONU FOTO UN Spokesperson/Twitter

Meniul bazat pe preparate din resturi alimentare de la prânzul ONU FOTO UN Spokesperson/Twitter

Deşeurile alimentare sunt „adesea trecute cu vederea în discuţiile privind schimbarea climatică, ceea ce este ruşinos din moment ce atât de mulţi oameni suferă de foame“, a denunţat Ban Ki-moon în conferinţa de presă susţinută după această masă de prânz.

Potrivit ONU, 28% din terenurile agricole din întreaga lume servesc producţiei de alimente care mai târziu vor fi aruncate sau se vor pierde.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite