Libia interzice accesul „oricărei nave străine“ în apropierea zonei de coastă

Libia interzice accesul „oricărei nave străine“ în apropierea zonei de coastă

Refugiaţi şi migranţi aşteaptă într-o barcă de cauciuc să fie salvaţi de membrii MOAS Phoenixîn zona Lampedusa Italia FOTO Guliver / Getty Images / Chris McGrath

Marina libiană a anunţat joi că instituie, în largul teritoriului libian, o zonă de căutare şi salvare, în care le interzice să intre, mai puţin dacă au autorizaţie, navelor străine, mai ales ONG-urilor care patrulează în apele libiene cu scopul de salva migranţi, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Libia a declarat ”în mod oficial  o zonă de căutare şi salvare”, a anunţat într-o conferinţă de presă genralul Abdelhakim Bouhaliya, comandantul bazei navale de la Tripoli.

”Nicio navă străină nu are dreptul să pătrundă în ea, mai puţin în cazul unei cereri exprese din partea autorităţilor libiene”, a subliniat el.

Un purtător de cuvânt al Marinei a precizat, la rândul său, că această hotărâre vizează în mod explicit ”ONG-urile care pretind că vor să salveze migranţii clandestini şi să efectueze acţiuni umanitare”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: