Legislativul din Libia a declarat stare de urgenţă

Legislativul din
Libia a declarat stare de urgenţă

Forţele armate ale autorităţilor statalui au fost mobilizate pentru intervenţie. FOTO: Reuters

Congresul General Naţional din Libia, legislativul ţării arabe, a declarat sâmbătă stare de urgenţă în urma recentelor evenimente armate petrecute în partea de sud a statului din nordul Africii.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la primele ore ale dimineţii un avion al forţelor aeriene din Libia au realizat un raid în sudul statului african, zonă în care există ciocniri cu foşti susţinători ai ex-liderului Muammar Gaddafi, a anunţat ministrul libian al Apărării, citaţi de AFP.

Ulteriorul, legislativul a luat decizia ca Armata să fie în stare de alertă după ce un grup de persoane înarmate au luat cu asalt o bază aeriană din oraşul Sabha, în sudul Libiei. Localitatea libiană cunoaşte de câteva zile mai episoade periodice de confruntări armate între autorităţile statale şi grupuri rebele.

În urma evoluţiei nefaste a situaţiei din sudul Libiei, Congresul General Naţional a luat decizia de a declara stare de urgenţă.

Media libiană susţine că grupările armate care pun probleme autorităţilor de stat din sudul Libiei sunt formate din partizani ai vechiului regim, aceştia dorind să profite de măsurile de securitate slabe din zonă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat că Armata a reuşit preluare controlului la baza militară din Tamenhant, persoanele care o atacaseră fiind urmărite până au dispărut în zonele de deşert.

De asemenea, a adăugat că gruparea vinovată de atacul bazei militare va fi urmărită, iar responsabilii vor fi prinşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: