Lavrov, despre ultimul atac chimic din Siria: O înscenare cu implicarea serviciilor secrete ale unui stat aflat „în prima linie a campaniei rusofobe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a adus acuze dure în cazul presupusului atac chimic din Douma, în Ghouta de Est (Siria), afirmând că are dovezi despre implicarea serviciilor secrete ale unui stat aflat „în prima linie a campaniei rusofobe“.

Lavrov respinge implicarea regimului lui Bashar al-Assad în presupusul atac chimic din Douma, soldat cu 43 de morţi.

Potrivit şefului diplomaţiei ruse, atacul din Douma a fost orchestrat de serviciile secrete ale unui stat „aflat în prima linie a campaniei rusofobe“.

„Avem dovezi de necombătut că este vorba despre o altă înscenare, cu implicarea serviciilor speciale ale unui stat care este în prima linie a campaniei rusofobe“, a spus Lavrov în cadrul unei conferinţe de presă cu omologul său olandez Stef Blok.

El a mai spus că experţii ruşi nu au constatat folosirea armelor chimice în Douma, care a intrat în cursul acestei săptămâni sub controlul forţelor lui Bashar al-Assad, susţinut puternic de Rusia li Iran.

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a acuzat joi pe Bashar al-Assad că a folosit arme chimice în atacul purtat de forţele sale sâmbăta trecută la Douma.

Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa iau în calcul să atace regimul Assad în urma acestui presupus atac chimic.

Preşedintele american Donald Trump a trimis un grup naval către Siria, în timp ce premierul britanic Theresa May a ordonat submarinelor Navei Regale să se poziţioneze la o distanţă care să permită lansarea unor atacuri împotriva unor obiective ale regimului de la Damasc.

În acest context tensionat, Rusia şi-a repoziţionat navele din Marea Mediterană.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite