Kuweit - ţara şansei pentru generaţia următoare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
222

Cu ocazia celei de-a 56 aniversări a Zilei Naţionale şi cu prilejul celei de-a 26 aniversări a Zilei Eliberării statului Kuweit, ambasadorul acestei ţări, în România, Excelenţa Sa Talal M. Al-Hajeri a oferit o recepţie, la care au participat numeroşi diplomaţi străini şi autohtoni.

În acest context au fost evocate aspiraţiile spre progres şi dezvoltare ale acestui stat - cu peste 3,5 milioane de locuitori şi o suprafaţă de 17.818 km² -, condus de emirul Sabah Al Ahmad Al Jaber Al Sabah.

Cu mai bine de un deceniu în urmă poposeam, pentru prima oară, pe aeroportul din metropola Kuweit City, un areal marcat de soarele puternic, într-o ţară unde furtunile de nisip ascund, temporar, locaţiile valorificării petrolului şi gazelor naturale, sursa unei creşteri economice care a generat şi edificarea unor clădiri uluitoare.

image

Capitala, cu cei aproximativ 2,5 milioane de locuitori, este un oraş unde se munceşte dimineaţa şi seara, orele prânzului fiind principial rezervate refacerii forţelor celor care astfel se feresc de efectele caniculei.

De altfel, la orele amiezii, cu excepţia circulaţiei unor autoturisme extrem de moderne, localnicii pot fi bănuiţi a fi, în majoritatea lor, în spatelele perdelelor protectoare ale blocurilor care amintesc de grandoarea celor de peste Ocean, fiind diferenţiate prin prezenţa palmierilor inteligent puşi în valoare de un gazon luminat feeric, pe timpul nopţii.

Chiar dacă Kuweitul a fost supus unei cunoscute agresiuni a unui fost dictator irakian, nimic din ceea ce prezintă ochiului turistului arealul capitalei, de 200 kilometri pătraţi, nu mai aminteşte de efectele unei invazii militare ce parcă nici nu a avut loc.

La evenimentul diplomatic menţionat, prin grija Excelenţei Sale Talal M. Al-Hajeri au fost proiectate non-stop imagini edificatoare pentru condiţia socială a cetăţenilor de azi ai Kuweitului, cu un accent benefic pe generaţia următoare, grija faţă de copii fiind una pilduitoare.

O bilă albă merită dr. Abdalla Mobasher, realizatorul, la 6TV, a unicei emisiuni de televiziune în limba arabă, din România, care se dovedeşte a fi un bun ambasador al relaţiilor benefice, pentru ţara noastră, cu statele din Orientul Mijlociu.

image

În acest context, Excelenţa Sa Talal M. Al-Hajeri – în mijlocul imaginii de mai sus - a acceptat, cu plăcere, să se fotografieze alături de dr. Abdalla Mobasher şi alţi invitaţi la aniversare, precum câţiva membri ai Clubului Militar Român de Reflecţie Euroatlantică: Răzvan Munteanu, Andrei Vlăsceanu, Flavius Caba-Maria şi Iulian Popescu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite