Kim Jong-un l-a avertizat pe Trump că va plăti pentru „cea mai agresivă declaraţie de război din istorie“. Phenianul ar putea testa o bombă cu hidrogen în Pacific

Kim Jong-un l-a avertizat pe Trump că va
 plăti pentru „cea mai agresivă declaraţie de război din istorie“. Phenianul ar putea testa o bombă cu hidrogen în Pacific

Kim Jong-un a transmis un mesaj după discursul lui Trump la ONU FOTO AFP / KCNA VIA KNS

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a afirmat, la televiziunea de stat, că declaraţiile lui Donald Trump, pe care îl numeşte nebun, l-au convins că a ales calea cea bună, pe care trebuie să o urmeze până la capăt, şi îl ameninţă pe preşedintele SUA cu cele mai dure reacţii, pentru a-l face să plătească scump, transmite BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o apariţie televizată, liderul nord-coreean a avertizat că Trump va plăti scump pentru remarcile din discursul rostit la Adunarea Generală ONU.

El a susţinut că, în loc să-l sperie sau să-l oprească, afirmaţiile lui Trump l-au convins că drumul pe care l-a ales este corect şi că este cel pe care trebuie să-l urmeze până la capăt.

„Acum, că Trump a negat existenţa şi ne-a insultat pe mine şi ţara mea în faţa întregii lumi şi a făcut cea mai agresivă declaraţie de război din istorie", Coreea de Nord va lua în calcul "contraacţiuni extreme" pentru a-l face "să plătească scump" pentru discurs, a adăugat Kim-Jong-un.

El a încheiat spunând că în mod cert îl va îmblânzi pe americanul „nebun şi senil“.

Ministrul nord-coreean de externe spune că Phenianul ar putea testa o bombă cu hidrogen în Pacific

Întrebat de jurnalişti în New York la ce contra-măsuri se referea Kim Jong-un, ministrul nord-coreean de Externe a afirmat că Phenianul ar putea lua în considerare un test cu bombă cu hidrogen în Oceanul Pacific.

„Ar putea fi cea mai puternică detonare a unei bombe H în Pacific“, a indicat Ri Yong-Ho la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, recunoscând însă că nimeni nu are nicio idee ce acţiuni ar putea fi ordonate de liderul Kim Jong-un.

Preşedintele american Donald Trump a atacat dur marţi, la ONU, Coreea de Nord, „un regim vicios”, ameninţând că va „distruge în întregime” această ţară în cazul unui atac al Phenianului, relatează AFP şi The Associated Press.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a înhămat într-”o misiune sinucigaşă”, a lansat preşedintele american în primul său discurs în faţa membrilor Adunării Generale a ONU.

Trump l-a catalogat din nou pe Kim drept ”omul-rachetă” (”Rocket-Man”).

În acest prim discurs la ONU, Trump a catalogat Guvernul Coreei de Nord drept un ”regim depravat”.

El a îndemnat comunitatea internaţională să coopereze la izolarea Coreei de Nord, până când aceasta îşi încetează, afirmă el, comportamentul ostil.

Ministrul de Externe nord-coreean Ri Yong-ho's a comparat cu un "lătrat de câine" ameninţările lansate de preşedintele SUA Donald Trump.

Ri Yong-ho, a cărui declaraţie este prima reacţie oficială a Coreei de Nord, a declarat reporterilor, lângă sediul ONU din New York: "Există un proverb care spune" Câinii latră, caravana trece".

Dacă a crezut că ne va surprinde cu sunetul unui lătrat de câine, atunci în mod clar visează", a continuat el.

Comentând afirmaţia lui Donald Trump care, referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-un, a spus că "omul-rachetă este într-o misiune sinucigaşă pentru sine şi pentru regimul său", Ri Yong-ho a spus: "Îmi pare rău pentru consilierii săi".

citeste totul despre: