Kim Jong-un îl insultă pe Donald Trump în engleza folosită de Shakespeare. Reacţia lui Trump

Kim Jong-un îl insultă pe Donald Trump în engleza folosită de Shakespeare. Reacţia lui Trump

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un FOTO EPA

Ameninţările şi jignirile curg gârlă între preşedintele american Donald Trump şi dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. Acesta din urmă a folosit chiar şi un cuvânt din limba lui Shakespeare pentru a-l insulta pe liderul de la Casa Albă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kim Jong-un a creat confuzie în rândul multor vorbitori de engleză, dar nu în legătură cu intenţiile sale nucleare, relatează agenţia de presă Reuters.

Conform Reuters, în răspuns la declaraţiile belicoase ale lui Donald Trump la adresa Coreei de Nord, Kim Jong-un l-a făcut vineri pe preşedintele american „senil“. Însă el a folosit cuvântul „dotard“, care în engleza veche se referă la o persoană în vârstă, afectată de senilitate.

Trump nu a rămas dator. Vineri, preşedintele american i-a transmis liderului regimului comunist de la Phenian că „va fi pus la încercare mai mult ca niciodată“.

„Kim Jong-un, care este evident un nebun căruia nu-i pasă dacă îşi înfometează sau îşi ucide poporul, va fi pus la încercare mai mult ca niciodată“, a scris Trump pe Twitter, la o zi după ce a impus noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord.

Reacţia lui Trump vine după ce Phenianul a ameninţat că va testa o bombă cu hidrogen în Oceanul Pacific.

Anterior, preşedintele american a ameninţat că va „distruge total“ Coreea de Nord.

Pe de altă parte, secretarul de Stat american Rex Tillerson a afirmat că eforturile diplomatice vor continua în privinţa dosarului nord-coreean, în pofida retoricii dure şi ameninţărilor cu o confruntare militară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările