Jurnalistul Jamal Khashoggi, ucis în consulatul saudit de la Istanbul, a fost desemnat „Personalitatea anului”

Jurnalistul Jamal Khashoggi, ucis în consulatul saudit de la Istanbul, a fost desemnat „Personalitatea anului”

Jurnalistul Jamal Khashoggi (în imaginie) era un critic al regimului saudit FOTO Captura Time

Jamal Khashoggi, colaboratorul The Washington Post ucis în luna octombrie în consulatul saudit din Istanbul, editorul filipinez Maria Ressa, jurnaliştii Reuters închişi în Myanmar, Wa Lone şi Kyaw Soe, şi Capital Gazette din Annapolis (Maryland) au fost desemnaţi de revista Time drept „Personalitatea anului”, recunoscând astfel jurnaliştii drept „gardieni” într-o perioadă a „războiului pentru adevăr”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat, reprezentanţii revistei au transmis: „Influenţa - măsurătoarea pe care s-a concentrat titlul «Person of the Year» al Time de nouă decenii - derivă din curaj. La fel ca toate darurile omului, curajul vine în momente şi în cantităţi diferite. Anul acesta, recunoaştem patru jurnalişti şi o organizaţie media care au plătit un preţ teribil pentru captarea provocării momentului: Jamal Khashoggi, Maria Ressa, Wa Lone şi  Kyaw Soe Oo, şi Capital Gazette din Annapolis, Md”.

„Ei sunt reprezentativi pentru lupta multor altora din întreaga lume - având în vedere că, până la data de 10 decembrie cel puţin 52 de jurnalişti au fost ucişi în 2018 - care riscă totul pentru a spune povestea vremii noastre”.

Time a numit jurnaliştii pentru a sublinia ceea ce a numit „un război pentru adevăr” dus cu regimuri totalitare, dar şi în social media şi în comunităţi locale.

„Democraţia din lume se confruntă astăzi cu cea mai mare criză din ultimele decenii”, a mai scris Felstenthal, care a adăugat că „din Rusia până în Riad şi Silicon Valley, manipularea şi abuzul asupra adevărului reprezintă o ameninţare obişnuită”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: