Joe Biden vrea să se întâlnească cu Kim Jong-un: Condiţia pusă de preşedintele american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden (dreapta) şi Moon Jae-in ţinând o conferinţă de presă la Casa Albă FOTO EPA-EFE
Joe Biden (dreapta) şi Moon Jae-in ţinând o conferinţă de presă la Casa Albă FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Joe Biden s-a declarat dispus să se întâlnească cu dictatorul nord-coreean Kim Jong-un, cu condiţia ca acesta din urmă să accepte abordarea programului său nuclear.

Joe Biden s-a pronunţat în favoarea pregătirii terenului pentru o întâlnire cu Kim Jong-un. Totuşi, spune liderul de la Casa Albă, o astfel de întâlnire trebuie să aibă pe agendă discutarea programului nuclear al Coreei de Nord.

„Nu voi proceda ca în trecutul recent, nu-i voi oferi tot ceea ce caută, mai ales recunoaşterea legitimităţii sale pe plan internaţional, şi nu-l voi lăsa să dea impresia greşită că devine mai serios pe anumite subiecte când nu aceasta este intenţia lui”, a spus Joe Biden, citat de Reuters.

Preşedintele american a făcut această declaraţie în cadrul unei întrevederi la Casa Albă cu omologul său sud-coreean Moon Jae-in. Cei doi lideri au pledat pentru dialog cu Coreea de Nord şi şi-au reafirmat voinţa de a lucra împreună pentru denuclearizarea Peninsulei Coreea.

Joe Biden încearcă astfel să fie mai ferm în dosarul nord-coreean decât Donald Trump, care s-a lăudat mereu de faptul că a primit scrisori „magnifice” de la Kim Jong-un şi a organizat trei summituri cu acesta fără un rezultat notabil.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite