Joe Biden şi Ursula von der Leyen au declarat că vor urma să coopereze pentru garantarea securităţii energetice în Europa şi Ucraina

Joe Biden şi Ursula von der Leyen au declarat că vor urma să coopereze pentru garantarea securităţii energetice în Europa şi Ucraina

FOTO EPA-EFE

Preşedintele american, Joe Biden, împreună cu Ursula von der Leyen, s-au angajat să coopereze pentru a garanta securitatea energetică a Europei şi a Ucrainei, în actualul context în care Rusia a desfăşurat trupe militare în apropierea graniţei cu Ucraina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biden şi omoloaga sa din Uniunea Europeană au declarat că lucrează împreună pentru a aproviziona cât este nevoie şi în timp util ţările din Uniunea Europeană cu gaze naturale, pentru a evita şocurile de aprovizionare, relatează news.ro.

”Statele Unite şi UE lucrează împreună pentru aprovizionarea continuă, suficientă şi în timp util a UE cu gaze naturale din diverse surse de pe tot globul, pentru a evita şocurile de aprovizionare, inclusiv cele care ar putea rezulta dintr-o nouă invazie rusă a Ucrainei”, au spus aceştia într-o declaraţie comună.

În prezent, UE depinde foarte mult de Rusia pentru acoperirea necesarului de gaze. O întrerupere a livrărilor din Rusia va duce la un şoc energetic care deja este alimentat de oferta insuficientă de pe piaţă.

SUA a avut discuţii cu mai multe ţări producătoare de energie şi companii din întreaga lume pentru a găsi soluţii eficiente de aprovizionare a Europei în cazul unei invazii a Rusiei în Ucraina. 

Rusia are aproape 100.000 de militari la apropierea graniţei cu Ucraina. Guvernul rus neagă plănuirea unui asalt militar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările