Joe Biden şi Ursula von der Leyen au declarat că vor urma să coopereze pentru garantarea securităţii energetice în Europa şi Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele american, Joe Biden, împreună cu Ursula von der Leyen, s-au angajat să coopereze pentru a garanta securitatea energetică a Europei şi a Ucrainei, în actualul context în care Rusia a desfăşurat trupe militare în apropierea graniţei cu Ucraina.

Biden şi omoloaga sa din Uniunea Europeană au declarat că lucrează împreună pentru a aproviziona cât este nevoie şi în timp util ţările din Uniunea Europeană cu gaze naturale, pentru a evita şocurile de aprovizionare, relatează news.ro.

”Statele Unite şi UE lucrează împreună pentru aprovizionarea continuă, suficientă şi în timp util a UE cu gaze naturale din diverse surse de pe tot globul, pentru a evita şocurile de aprovizionare, inclusiv cele care ar putea rezulta dintr-o nouă invazie rusă a Ucrainei”, au spus aceştia într-o declaraţie comună.

În prezent, UE depinde foarte mult de Rusia pentru acoperirea necesarului de gaze. O întrerupere a livrărilor din Rusia va duce la un şoc energetic care deja este alimentat de oferta insuficientă de pe piaţă.

SUA a avut discuţii cu mai multe ţări producătoare de energie şi companii din întreaga lume pentru a găsi soluţii eficiente de aprovizionare a Europei în cazul unei invazii a Rusiei în Ucraina. 

Rusia are aproape 100.000 de militari la apropierea graniţei cu Ucraina. Guvernul rus neagă plănuirea unui asalt militar.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite