Jihadişti ai Statului Islamic ar fi ucis 175 de muncitori ai unei fabrici de ciment din apropiere de Damasc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jihadişti ai reţelei teroriste Statul Islamic (SI) au măcelărit vineri 175 de muncitori ai unei fabrici de ciment din apropiere de Damasc, capitala Siriei, după ce cu o zi în urmă au răpit aproape 300 de angajaţi, însă o parte dintre ei au reuşit să scape înainte de a fi executaţi, transmite Reuters.

Joi, aproape 300 de angajaţi ai unei firme de ciment au dispărut de la fabrica din Badiyah, în apropiere de Damasc. Alerta a fost dată de către rudele muncitorilor, care au susţinut că se tem că în spatele răpirii ar putea să fie jihadişti ai Statului Islamic. Informaţia a fost confirmată ulterior de către autorităţi şi presa de stat.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că zeci de oameni au fost răpiţi de jihadişti ai Statului Islamic în fabrica de ciment şi că au fost duşi într-un loc necunoscut.

Fabrica de ciment Badiyah se află în apropiere de Dmeir, unde în ultimele zile s-au dus lupte intense. Forţele guvernamentale au bombardat poziţii ale teroriştilor din Statul Islamic din oraş, iar 18 civili au fost ucişi în atac.

O sursă din serviciile siriene de securitate a declarat că militanţii SI au încercat să mai captureze o bază aeriană şi o electrocentrală din apropiere de Dmeir, aflate sub controlul Guvernului, dar nu au reuşit.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite