Japonia şi Columbia au dezvoltat un tip de iarbă ce combate poluarea

Japonia şi Columbia au dezvoltat un tip de iarbă ce combate poluarea

Inovaţia: cercetătorii au dezvoltat un nou timp de iarbă care ar putea fi folosit în lupta împotriva încălzirii globale

O echipă de cercetători din Japonia şi Columbia a dezvoltat un tip de iarbă care are capacitatea de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Specialiştii vor să reducă poluarea cauzată de folosirea fertilizanţilor sintetici în agricultură.

Proiectul dovedeşte deschiderea celor două ţări către dezvoltarea metodelor de protecţie a mediului înconjurător, iniţiativă consolidată de progresele ştiinţifice menite să diminueze cantitatea de CO2 eliberat în atmosferă, notează agenţia de ştiri EFE.

„În materie de agricultură, cele două ţări fac paşi importanţi pentru a reduce emisiile de CO2', a explicat pentru agenţia spaniolă de presă ambasadorul Columbiei în Japonia, Patricia Cárdenas.

Majoritatea fertilizanţilor sintetici utilizaţi în prezent se transformă în acid nitric când intră în contact cu pământul şi parte din acest element chimic se transformă în oxid de nitrogen.

Principala calitate a acestui nou tip de iarbă este prevenţia eliberării gazelor de seră, emise în mod normal de compuşii chimici din fertilizanţii sintetici, au explicat membri ai echipei de cercetători pentru agenţia de ştiri Kyodo.

Oamenii de ştiinţă au început deja să planteze acest tip de iarbă în unele zone din America de Sud.

Acest proiect se înscrie politicii guvernului nipon privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 3,8% în raport cu 2005, la orizontul anului 2020, după cum a anunţat executivul japonez la sfârşitul lunii octombrie.

Pe de altă parte, cercetătorii niponi şi columbieni colaborează la mai multe proiecte ştiinţifice, printre care cel referitor la o nouă specie de orez rezistent la secetă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: