Jair Bolsonaro a lansat Alianţa pentru Brazilia, un partid dedicat lui Dumnezeu, familiei şi patriei

Jair Bolsonaro a lansat Alianţa pentru Brazilia, un partid dedicat lui Dumnezeu, familiei şi patriei

Jair Bolsonaro la lansarea Alianţei pentru Brazilia FOTO EPA-EFE

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a lansat joi Alianţa pentru Brazilia, un partid care pune accent pe Dumnezeu, familie şi patrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

La vârsta de 64 de ani, dintre care 30 dedicaţi politicii, Jair Bolsonaro, considerat un politician cu vederi specifice extremei drepte, a lăsat Partidul Social Liberal (PSL), care l-a făcut preşedintele celei mai mari ţări din America de Sud, pentru Alianţa pentru Brazilia.

„Dacă aş fi făcut acest lucru (oficializarea noului partid) mai devreme, am fi avut 100 de deputaţi şi câte un senator pentru fiecare stat“, a declarat Bolsonaro la evenimentul de lansare a Alianţei pentru Brazilia, organizat la un hotel de lux din Brasilia.

Alianţa pentru Brazilia pune accent pe „respectarea lui Dumnezeu şi a religiei“ şi „apărarea vieţii, a legitimei apărări şi a familiei“. Noua formaţiune politică respinge total avortul, comunismul şi globalizarea.

Jair Bolsonaro este preşedintele Alianţei pentru Brazilia, iar fiul său Flavio, în prezent senator, este vicepreşedinte.

„Mai mult decât un partid, este visul şi inspiraţia unor persoane loiale preşedintelui Jair Bolsonaro, o unificare a ţării în jurul unor aliaţi cu aceleaşi idealuri şi intenţii patriotice“, rezumă programul oficial al partidului.

Alianţa pentru Brazilia a fost lansată în urma imploziei PSL din cauza unor tensiuni interne. Ambianţa în PSL s-a deteriorat în urma unor suspiciuni de candidaturi fantomă care ar fi dus la deturnări de fonduri publice. Bolsonaro speră să atragă 30 de deputaţi la proiectul său.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: