Jabba jihadistul, un uriaş de peste 250 de kilograme şi unul dintre cei mai cruzi lideri ISIS, a fost arestat în Irak

Jabba jihadistul, un uriaş de peste 250 de kilograme şi unul dintre cei mai cruzi lideri ISIS, a fost arestat în Irak

Jabba jihadistul în momentul arestului FOTO Captură Twitter @AliBaroodi

Un lider al reţelei teroriste Statul Islamic, cunoscut sub pseudonimul Jabba jihadistul, a surprins întreaga lume prin felul în care arăta în momentul arestării sale în Irak.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muftiul Abu Abdul Bari, cunoscut totodată ca Shifa al-Nima sau Jabba jihadistul, a fost arestat joi la Mosul, în nordul Irakului.

Când au descins în ascunzătoarea sa, forţele speciale s-au trezit în faţa unei provocări diferite de cea pentru care se pregătiseră înainte de operaţiune. Jabba jihadistul este atât de obez încât a necesitat un camion pentru a fi dus în arest.

Potrivit presei britanice, o persoană de temut odinioară, muftiul cântăreşte în prezent 254 de kilograme.

Jabba jihadistul este considerat drept unul dintre cei mai cruzi lideri ai Statului Islamic, fiind acuzat de asasinate, violuri şi trafic de persoane.

Pe lângă aceste infracţiuni foarte grave, el a ordonat distrugerea unor situri din Mosul incluse în Patrimoniul Mondial şi a ţinut discursuri de incitare împotriva forţelor de ordine.

„Sunt încântat că Jabba al Statului Islamic a fost capturat la Mosul. Era responsabil de execuţia unor bărbaţi, femei şi copii. Acest animal a violat şi asasinat mai multe persoane“, a reacţionat la fotografiile cu jihadistul un britanic care a luptat împotriva Statului Islamic în Siria.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: