Israelul renunţă la planul de eliberare a unui grup de 26 de prizonieri palestinieni. Casa Albă critică decizia Tel-Avivului

Israelul renunţă la planul de eliberare a unui
grup de 26 de prizonieri palestinieni. Casa Albă critică decizia Tel-Avivului

Liderul delegaţiei israeliene de negociatori în cazul chestiunii palestiniene, Tzipi Livni. FOTO: The Telegraph

Tel-Avivul a anunţat că a anulat planul de eliberare a ultimului grup de prizonieri palestinieni, în contextul impasului negocierilor israelo-palestiniene, potrivit unor surse diplomatice, citate de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şefului delegaţiei israeliene de negociatori, Tzipi Livni, a fost cel care a precizat că Autoritatea Palestiniană a fost informată că Guvernul israelian refuză să onoreze angajamentul de eliberare a 26 de prizonieri palestinieni.

Decizia a fost luată în contextul în care Autoritatea Palestiniană a decis să adere la 15 acorduri şi tratate internaţionale, o abordare contestată de Israel.

Administraţia de la Washington a reacţionat la scurt timp după apariţia în media a informaţiilor oferite de Tzipi Livni.

„Decizia Israelului de a întârzia eliberarea celui de-al patrulea grup de prizonieri generează dificultăţi (...)Niciuna dintre părţi nu a exprimat intenţia de întrerupere a negocierilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, Jay Carney

Secretarul general al Comitetului executiv al organizaţiei de Eliberare a Palestinei a subliniat joi că „viitoarele condiţii ale negocierii (n.r. – între cele două părţi) se vor schimba radical”, acesta denunţând „o politică constantă a şantajului şi a presiunilor”, informează „Le Monde”, ediţia electronică.

Mahmoud Abbas a anunţat marţi că Autoritatea Palestiniană a decis să adere la 15 agenţii şi tratate internaţionale. Anunţul său a fost realizat în contextul în care Guvernul israelian a relansat licitaţia pentru proiectul de construire a 708 locuinţe într-un cartier din Ierusalimul de Est.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: