Israelul loveşte Fâşia Gaza, după o zi plină de violenţe la Ierusalim. Netanyahu: „Hamas a trecut o linie roşie. Actualul conflict va mai dura ceva timp”

Israelul loveşte Fâşia Gaza, după o zi plină de violenţe la Ierusalim. Netanyahu: „Hamas a trecut o linie roşie. Actualul conflict va mai dura ceva timp”

Ciocniri la Ierusalim intre palestinieni si fortele israeliene / FOTO EPA-EFE

Israelul a atacat mai multe poziţii din Fâşia Gaza, după ce mai multe rachete au avut lansate din acest teritoriu către Ierusalim.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul palestinian de sănătate, condus de Hamas, a anunţat că au murit 20 de oameni în Gaza, inclusiv copii, în urma atacurilor Israelului. În Ierusalim, parlamentul israelian a fost evacuat în urma atacului.

Incidentele vin în contextul unei tensiuni crescânde între israelieni şi palestinieni în ultimele zile. Hamas a ameninţat că va ataca poziţii din Israel după ce sute de palestinieni au fost răniţi în cadrul mai multor conflice cu poliţia israeliană, derulate luni în Ierusalim.

Israel a anunţat că a omorât până acum trei militanţi Hamas, purtătorul de cuvânt al armatei accentuând că eforturile militare sunt de-abia la început. 

Acelaşi mesaj l-a avut şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu. Acesta a spus că Hamas a trecut „o linie roşie” şi că „actualul conflict o să mai dureze o perioadă”. „Israelul va răspunde în forţă. Cei care ne atacă vor plăti un preţ greu”, a spus acesta.

În ultimele zile au fost înregistrate cele mai grave violenţe din Ierusalim din ultimii ani. Peste 300 de palestinieni au fost răniţi în confruntări cu poliţia israeliană în apropierea moscheii al-Aqsa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările