Israelul a anunţat că a distrus un tunel de infiltraţie care pleca din Gaza

Israelul a anunţat că a distrus un tunel de infiltraţie care pleca din Gaza

Fâşia Gaza Foto: EPA/Arhivă

Armata israeliană a anunţat duminică că a distrus un tunel construit de Hamas, formaţiunea islamistă palestiniană care controlează Fâşia Gaza, care ducea la infiltrarea în Israel, precizând că a condus raiduri aeriene şi a folosit alte mijloace pentru a demola galeria subterană, scrie AFP.

Acest gen de tunel a servit atacurilor anti-israeliene mai ales în timpul ultimului război dus de Israel în Fâşia Gaza în 2014, în cursul căruia în jur de 30 de galerii subterane au fost descoperite şi distruse. 
 
Purtătorul de cuvânt al armatei Jonathan Conricus a spus că bombardarea tunelului anunţată duminică a făcut victime. 
 
Tunelul era în construcţie şi a fost distrus sâmbătă, potrivit aceleiaşi surse. El se afla la punctul de trecere Kerem Shalom pe unde intră mărfurile, între Israel şi enclava palestiniană, precum şi conductele de gaz şi de combustibil. 
 
Această operaţiune survine în urma deciziei preşedintelui american, Donald Trump, din 6 decembrie, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.
 
Purtătorul de cuvânt a afirmat că Israelul, bombardând acest tunel nu a căutat să declanşeze un conflict militar, ci să-şi apere suveranitatea. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: