Israelul anunţă vaccinarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID-19. Cine are prioritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Anunţul începerii campaniei de vaccinare cu cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID-19 a fost făcut de premierul Naftali Bennett.

Naftali Bennett a anunţat marţi că toţi israelienii cu vârsta peste 60 de ani şi personalul medical vor avea dreptul la o a patra doză de vaccin anti-COVID-19, după consultarea unui grup de experţi, transmite AFP, citat de Agerpres.

„Cetăţenii Israelului au fost primii din lume care au primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19 şi continuăm să fim în frunte cu cea de-a patra doză", a spus el într-un comunicat de presă.

Premierul a catalogat drept „o veste excelentă” decizia grupului de experţi. Aceasta va ajuta ţara să treacă peste valul Omicron care „mătură lumea”. 

Declaraţiile lui Naftali Bennett au fost făcute la finalul unei şedinţe privind pandemia şi răspândirea variantei Omicron.

Nu doar persoanele cu vârsta de peste 60 de ani vor avea prioritate la cea de-a patra doză de vaccin. Şi cei cu imunitate scăzută pot efectua a patra doză, la fel şi personalul medical, dacă au trecut cel puţin patru luni de la doza a treia. 

Vă recomandăm şi: 

Presă: Israelul înregistrează primul deces asociat variantei Omicron

Israelul interzice călătoriile spre SUA, Canada, Germania şi alte 7 ţări din cauza variantei Omicron

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite