Cum încearcă Israelul să domine lumea şi cum a fost planificat războiul sirian cu doi ani înainte de „Primăvara Arabă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu acordat postului de televiziune francez „La Chaîne parlementaire“ (LCP), Roland Dumas, fostul ministru francez al Afacerilor Externe, a lansat acuzaţii destul de grave la adresa Marii Britanii. Astfel, fostul oficial a precizat că britanicii pregăteau un război în Siria încă dinainte de izbucnirea acestuia, scrie „Global Research“.

O să vă mărturisesc ceva. Mă aflam în Anglia pentru afaceri, cu doi ani înainte de izbucnirea violenţelor din Siria. Acolo, m-am întâlnit cu oficiali britanici de top care mi-au mărturisit că pregătesc o operaţiune în Siria. Acest lucru se întâmpla în Marea Britanie, nu în America. Britanicii organizau invazia unor grupări de rebeli în Siria. M-au întrebat până şi pe mine dacă aş vrea să particip, chiar dacă nu mai eram ministru al Afacerilor Externe. Fireşte, am refuzat, le-am spus că sunt francez, că nu mă interesează“, a declarat pentru postul de ştiri francez fostul ministru.

image

Mai mult, Dumas a încercat să ofere adevărata explicaţie din spatele războiului care a provocat, până în prezent, moartea a zeci de mii de oameni. „Această operaţiune datează de ceva vreme. A fost pregătită, preconcepută şi planificată. În regiune este foarte important de ştiut faptul că regimul sirian are o atitudine anti-israeliană foarte pronunţată. Fostul prim-ministru israelian mi-a spus că vor încerca să se înţeleagă cu vecinii, dar cei care nu vor fi de acord cu regimul vor fi distruşi“, a adăugat Roland Dumas.

Israelul se vrea buricul Pământului

Pe de altă parte, în calitate de fost ministru de Externe, Dumas este obligat să nu dezvăluie secrete care ar putea afecta politica externă a Franţei. Tocmai din acest motiv a amintit în interviu declaraţia „sunt francez, asta nu mă priveşte pe mine“, arată Global ResearchEl nu avea voie să dezvăluie rolul Franţei în planul britanicilor, întrucât s-ar fi expus riscului de a fi acuzat de divulgarea unor secrete de stat. 

Au existat mulţi agenţi de dezinformare care au plasat informaţii false în presa britanică şi în cea franceză, referitoare la faptul că Israelul sprijină pe ascuns guvernul lui Al-Assad, iar susţinerea militanţior Al-Qaeda din Siria de către israelieni a fost recunoscută şi de marile publicaţii. Israelul a planificat acest război de anihilare cu ani în urmă, în conformitate cu planul Yinon, care prevede balcanizarea ţărilor care reprezintă o ameninţare pentru Israel.

Entitatea sionistă se foloseşte de Marea Britanie şi de Franţa pentru a determina administraţia Obama să trimită mai multe trupe în Siria, din partea Tel Avivului.

Dintre toate statele care au atacat Siria, Israelul a fost cel mai „tăcut” de la bun început. Asta, pentru că Laurent Fabius, politician socialist francez, Francois Hollande, preşedintele Franţei, William Hague, ministru britanic al Afacerilor Externe şi prim-ministrul britanic David Cameron încearcă să atragă Leviathan în mijlocul unui război dezastruos, astfel încât Israelul să poată obţine controlul asupra rezervelor energetice din Orientul Mijlociu şi, în cele din urmă, să înlocuiască SUA în calitate de stat dominator mondial, scrie analistul politic independent Gearóid Colmáin pentru Global Research.

Colonia evreiască este determinată să devină un stat conducător în Orientul Mijlociu, având impresia că acest lucru îi va permite să înlocuiască Statele Unite, devenind un hegemon global, odată ce Statele Unite se vor prăbuşi luptând în războaiele Israelului. De altfel, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a arătat în emisiunea comentatorului politic Bill Maher de ce Israelul câştigă mereu conflictele de mică anvergură. „Secretul este că avem America“, spunea el. Platforma gazeiferă Leviathan, descoperită în 2010, în Marea Mediterană, de concernul american Noble Energy, a dat naştere unui nou conflict în regiune, Israelul, Siria dar şi Fâşia Gaza cerând drept de exploatare a gazului.

Uşor, însă, Israelul se prăbuşeşte, remarcă Colmain. Cu excepţia populaţiei palestiniene, statul evreu are cel mai înalt nivel al sărăciei dintre statele dezvoltate din întreaga lume. Tot mai mulţi evrei părăsesc „pământul promis”.

Dumas nu este singurul oficial francez care a denunţat Noua Ordine Mondială. Fostul ambasador francez în Siria, Michel Raimbaud, a scris în 2012 o carte în care a dezvăluit modul în care Israelul a planificat şi a instigat un război civil în Sudanul de Sud, cu scopul de a balcaniza o ţară condusă de un guvern pro-palestinian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite