Israel a început vaccinarea adolescenţilor

Israel a început vaccinarea adolescenţilor

foto epa-efe

Israelul, ţara cu cele mai multe vaccinări raportat la populaţie, a început vaccinarea adolescenţilor. Începând de zilele acestea, adolescenţii din Israel cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, vor fi vaccinaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Israel campania de vaccinare trece într-o nouă etapă care îi va include şi pe adolescenţi. Peste 150.000 de persoane sunt vaccinate zilnic împotriva coronavisurului, ajungând la vaccinarea a aproximativ un sfert din populaţie de la startul campaniei de vaccinare. 

Conform unor studii, epidemia nu mai este la fel de agresivă în zonele în care oamenii au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului. Numărul persoanelor  de peste 60 de ani internate cu probleme din cauza  coronavirusului a scăzut cu 60%.
 
Adolescenţii au nevoie de acordul părinţilor sau al tutorelui pentru a se vaccina. De asemenea, tinerii pot refuza vaccinul pe motiv de sănătate. Cei mai mulţi preferă să se vaccineze pentru a scăpa din izolare, relatează Digi24.

„Am venit să fac vaccinul, ca noi, elevii, să ne putem întoarce la şcoală cât de curând şi înainte de a face asta, având în vedere că vom fi expuşi faţă de alţi colegi, faţă de profesori, vreau să mă vaccinez. În vară a trebuit să dau un examen în clasă, apoi am intrat în carantină, pentru că în aceeaşi clasă a fost confirmat un caz. Trebui să ţinem cont de aceste situaţii. Să intri sau nu în carantină. Carantina nu va mai fi necesară dacă ne vaccinăm”, spune un tânăr.
 
„Am venit să mă vaccinez, pentru că sunt la liceu, în clasa a XII-a, este important să revenim la normal, să scăpăm de coronavirus. Să ne putem întâlni din nou cu prietenii, să mergem ca până acum la cursuri, nu prin Zoom, ne va ajuta să reuşim la examenele finale”, explică o tânără de ce a vrut să se vaccineze, conform Digi24.

Campania de vaccinare din Israel a fost lansată pe data de 19 decembrie. A decurs într-un ritm alert pe care l-a impus premierul Benjamin Netanyahu, cel care a fost şi prima persoană vaccinată anti-Covid de pe teritoriul Israelului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările