Fostul premier israelian Ehud Olmert, condamnat la şase ani de închisoare pentru corupţie

Fostul premier israelian Ehud Olmert, condamnat la şase ani de închisoare pentru corupţie

Ehud Olmert FOTO Reuters

Fostul premier israelian Ehud Olmert a fost condamnat marţi la şase ani de închisoare, pentru corupţie, într-un enorm scandal imobiliar din perioada în care era primarul Ierusalimului (1993-2003), relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

După doi ani proceduri, tribunalul de la Tel Aviv l-a condamnat pe Olmert la şase ani de închisoare şi la plata unei amenzi în valoare de un milion de şekeli (aproximativ 210.000 de euro), o sentinţă transmisă în direct de principalelor posturi de radio din ţară.

Purtând o cămaşă albastră şi pantaloni kaki, Olmert părea obosit, în instanţă.

"El avea postul cel mai central şi mai important şi a ajuns să fie condamnat pentru infracţiunile cele mai de dispreţuit", a declarat judecătorul David Rosen. "Un reprezentant public care acceptă mită poate fi comparat cu un trădător", a adăugat magistratul.

Fostul premier, în vârstă de 68 de ani, a fost găsit vinovat, pe 31 martie, pentru luare de mită într-un imens scandal imobiliar, la Ierusalim, în perioada în care a fost primar al oraşului (1993-2003). El a fost condamnat şi pentru mărturie falsă într-o încercare de a păta reputaţia principalului martor al acuzării.

Citat în mai multe cazuri de corupţie, Olmert a fost condamnat până în prezent la o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare, în septembrie 2012, pentru abuz de încredere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările