Fostul premier israelian Ehud Olmert, condamnat la şase ani de închisoare pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ehud Olmert FOTO Reuters
Ehud Olmert FOTO Reuters

Fostul premier israelian Ehud Olmert a fost condamnat marţi la şase ani de închisoare, pentru corupţie, într-un enorm scandal imobiliar din perioada în care era primarul Ierusalimului (1993-2003), relatează AFP.

După doi ani proceduri, tribunalul de la Tel Aviv l-a condamnat pe Olmert la şase ani de închisoare şi la plata unei amenzi în valoare de un milion de şekeli (aproximativ 210.000 de euro), o sentinţă transmisă în direct de principalelor posturi de radio din ţară.

Purtând o cămaşă albastră şi pantaloni kaki, Olmert părea obosit, în instanţă.

"El avea postul cel mai central şi mai important şi a ajuns să fie condamnat pentru infracţiunile cele mai de dispreţuit", a declarat judecătorul David Rosen. "Un reprezentant public care acceptă mită poate fi comparat cu un trădător", a adăugat magistratul.

Fostul premier, în vârstă de 68 de ani, a fost găsit vinovat, pe 31 martie, pentru luare de mită într-un imens scandal imobiliar, la Ierusalim, în perioada în care a fost primar al oraşului (1993-2003). El a fost condamnat şi pentru mărturie falsă într-o încercare de a păta reputaţia principalului martor al acuzării.

Citat în mai multe cazuri de corupţie, Olmert a fost condamnat până în prezent la o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare, în septembrie 2012, pentru abuz de încredere.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite