Iresponsabilitate la cel mai înalt nivel: preşedintele Braziliei denunţă o „isterie” în jurul coronavirusului şi cere ridicarea măsurilor restrictive

Iresponsabilitate la cel mai înalt nivel: preşedintele Braziliei denunţă o „isterie” în jurul coronavirusului şi cere ridicarea măsurilor restrictive

Jair Bolsonaro FOTO EPA-EFE

Cu toate că Sao Paulo, cel mai populat oraş din America de Sud, a intrat în carantină, preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a denunţat marţi o „isterie” în jurul pandemiei COVID-19 şi a făcut apel la menţinerea activităţilor economice.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cursul unei alocuţiuni, Bolsonaro le-a transmis primarilor şi guvernatorilor să anuleze măsurile de restricţie luate pe fondul răspândirii noului coronavirus. Mesajul său i-a vizat mai ales pe edilii celor două mari oraşe ale Braziliei: Rio de Janeiro şi Sao Paulo.

„Trebuie să revenim la normal. Autorităţile unor state şi municipalităţi trebuie să renunţe la politica pământului pârjolit pe care o duc”, a declarat preşedintele brazilian, citat de Reuters.

Jair Bolsonaro nu ţine cont de criticile care se înmulţesc la adresa sa pentru felul în care vorbeşte despre pandemia Covid-19. Potrivit lui, toate relatările despre noul coronavirus şi boala pe care o provoacă reprezintă o „fantezie” creată în jurul unei „gripe uşoare”.

În plus, el susţine că Brazilia nu se va afla niciodată în situaţia dramatică a Italiei, pentru că are o populaţie mai tânără şi o climă mai blândă.

Brazilia a înregistrat până acum 2.271 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi 47 de decese.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: