Iranul interzice celebrările „decadente” de Sfântul Valentin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile iraniene iau şi în acest an măsuri pentru a interzice orice fel de celebrare cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor, scoţând orice fel de manifestare în acest sens în afara legii, relatează AP.

Media din Iran a relatat despre o directivă emisă vineri de poliţia din ţara persană care avertizează comercianţii împotriva promovării „culturii occidentale decadente prin intermediul ritualurilor de Sfântul Valentin”. Poliţia din Teheran a informat sindicatul cafenelelor şi magazinelor de îngheţată să facă tot posibilul pentru a evita orice întâlnire în care băieţi şi fete ar putea să facă schimb de cadouri de Ziua Îndrăgostiţilor.

În ultimii ani, autorităţile iraniene au încercat să contracareze pătrunderea influenţelor culturale şi comerciale occidentale, luând măsuri împotriva sărbătorilor precum Crăciunul sau Sfântul Valentin. Tradiţia continuă şi în acest an, în ciuda unei aparente deschideri a Iranului către Occident, odată cu semnarea acordului nuclear de anul trecut.

Iranul este republică islamistă din 1979, iar autorităţile au fost destul de stricte în ceea priveşte măsurile de contracarare a oricărui curent care ar putea contraveni şiismului de stat.

Măsuri împotriva celebrării Sfântului Valentin au fost aplicate în ultimii ani şi în Arabia Saudită – deşi ele se rezumă mai mult la interzicerea celebrării în public, iar străinilor le sunt permise astfel de manifestări în spaţiul privat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite