Iranul a reţinut două petroliere greceşti în Golful Persic. Atena denunţă un act de „piraterie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iranul a confscat două petroliere grecesti FOTO via News.ro
Iranul a confscat două petroliere grecesti FOTO via News.ro

Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice, au anunţat că au confiscat două petroliere greceşti, la Golful Persic, la scurt timp după ce au protestat faţă de confiscarea de către Grecia a unei nave care transporta petrol iranian, relatează AFP, citat de news.ro.F

Potrivit dpa, care citează un comunicat de vineri al Gardienilor Revoluţiei, celor două petroliere greceşti ar fi încălcat reglementările maritime.

Marina iraniană a reţinut echipajul petrolierului grecesc Delta Poseidon, aflat în apele internaţionale, la aproximativ 22 de mile marine în largul coastei Iranului. La fel a procedat şi cu un al doilea petrolier grecesc.

Forţele navale ale Gardienilor Revoluţiei au ”confiscat două petroliere greceşti (...), din cauza încălcărilor pe care le-au comis”, au anunţat vineri, într-un comunicat postat pe site, gardienii Revoluţiei.

Ministerul grec de Externe a acuzat Teheranul de ”piraterie”.

”Aceste fapte sunt asimilabile pirateriei”, a denunţat într-un comunicat ministerul.

Diplomaţia greacă îi îndeamnă pe cetăţenii greci să evite să călătorească în Iran.

Acţiunea pare să fie un act de răzbunare după ce Grecia a reţinut petrolierul sub pavilion rus Lana ce transporta petrol iranian, la 19 aprilie, în largul insulei Evia, în baza sancţiunilor europene legate de războiul din Ucraina.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite