Iranul promite sprijin mişcării Hamas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Esmail Qaani FOTO Irna
Esmail Qaani FOTO Irna

Iranul a promis sâmbătă sprijin mişcării palestiniene islamiste Hamas, care luptă în aceste zile împotriva Israelului.

„Într-o conversaţie telefonică, sâmbătă, cu liderul Hamas Ismail Haniyeh, comandantul brigăzii al-Quds a Gardienilor Revoluţiei, generalul iranian Esmail Qaani, a asigurat Hamas de sprijinul său deplin”, informează presa de stat de la Teheran, preluată de DPA şi Agerpres.

La rândul său, Haniyeh a mulţumit Iranului pentru sprijin. Potrivit canalului de ştiri al-Alam, liderul Hamas a spus că lupta împotriva Israelului nu este doar a mişcării sale, ci a întregii lumi islamice.

Mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza, este clasificată drept organizaţie teroristă de către UE, dar şi de alte state, menţionează DPA.

Anterior, ministrul iranian de Externe a anulat o vizită în Austria, planificată pentru sâmbătă, după ce Guvernul austriac a arborat steagul israelian pe clădirile sale.

Iranul consideră Israelul drept principalul său inamic şi oferă susţinere grupărilor anti-israeliene, inclusiv pentru Hamas şi Jihadul Islamic din Fâşia Gaza, precum şi pentru Hezbollah din sudul Libanului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite