Iranul este tot mai mult "un stat poliţienesc", acuză Washingtonul

Iranul este tot mai mult

Confruntări între poliţie şi manifestanţii împotriva puterii au izbucnit în Iran

Iranul este tot mai mult un "stat poliţienesc", a acuzat miercuri diplomaţia americană, după noi incidente în timpul unei adunări a opoziţiei la Ispahan, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Iranul se arată tot mai mult sub aspectul unui stat poliţienesc... angajând toate forţele de securitate pentru a încerca să reprime aspiraţiile poporului iranian", a afirmat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Philip Crowley.

Forţele de securitate iraniene au intervenit din nou miercuri contra unor opozanţi ai preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, contestat încă la şase luni după realegerea sa în pofida eforturilor puterii pentru a reduce opoziţia.

Crowley a acuzat de asemenea regimul că "încearcă să împiedice accesul la mijloace moderne de comunicaţi"'.

În pofida acestui fapt, a adăugat el, "oamenii continuă să găsească mijlocul de a exercita drepturile lor universale de adunare şi de liberă expresie".

"Iranul trebuie să asculte ce îi spune populaţia sa", a conchis el: "Un guvern lucrând pentru ea, ce serveşte interesele ei şi care îl conduce să aibă relaţii diferite cu restul lumii".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările