Iranul exclude posibilitatea unei întâlniri informale cu SUA şi puterile europene pentru a discuta despre relansarea acordului nuclear din 2015

Iranul exclude posibilitatea unei întâlniri informale cu SUA şi puterile europene pentru a discuta despre relansarea acordului nuclear din 2015

Reactor nuclear din Iran FOTO EPA-EFE

Iranul a exclus, duminică, posibilitatea unei întâlniri informale cu Statele Unite şi puterile europene pentru a discuta despre modalităţile de relansare a acordului nuclear convenit în 2015 cu puterile occidentale, insistând că Washingtonul trebuie mai întâi să ridice toate sancţiunile unilaterale, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Având în vedere acţiunile şi declaraţiile recente ale Statelor Unite şi ale puterilor europene, Iranul nu ia în considerare, în acest moment, să aibă o întâlnire informală cu aceste ţări, propusă de şeful politicii externe al UE”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Saeed Khatibzadeh, potrivit presei din Iran.
 
Oficialii iraniani au declarat anterior că Teheranul studiază o propunere a şefului politicii externe europene, Josep Borrell, de organizare a unei întâlniri informale cu celelalte părţi ale pactului nuclear şi cu Statele Unite, care au  reimpus sancţiunile împotriva Iranului după ce preşedintele de atunci al SUA, Donald Trump, s-a retras din acord în 2018.
 
Iranul şi noua administraţie americană a preşedintelui Joe Biden nu se înţeleg în privinţa cărei ţări ar trebui să facă primul pas pentru relansarea acordului. Iranul insistă că Statele unite trebuie să ridice mai întâi sancţiunile, în timp ce Washingtonul afirmă că Teheranul trebuie să revină la respectarea acordului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările