Iranul atacat cu un supervirus serviciile occidentale?

Iranul atacat cu un supervirus serviciile occidentale?

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, în vizită la centrala nucleară iraniană de la Busher

Calculatoarele sistemului de apărare al Iranului au fost infectate cu un „supervirus", asemănător celui care a afectat anul trecut centralele nucleare iraniene, relatează ,,The Telegraph".

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii în securitatea digitală de la Teheran au identificat luna trecută un virus numit „Duqu". Acesta a afectat mai multe computere ale sistemului de securitate al Iranului.

Precedentul de anul trecut

„Duqu" seamănă izbitor cu virusul ,,Stuxnet", care a atacat anul trecut centrifugile pe care Iranul le folosea pentru îmbogăţi uraniul.

Mossadul , suspectat

Cotidianul britanic ,,The Telegraph" apreciază că deşi serviciile de informaţii israeliene (Mossad) şi serviciile occidentale neagă că ar sabota Teheranul, sunt puţine urme de îndoială că ele joacă un rol esenţial în încercarea de a împiedica Iranul să construiască arme nucleare.
Săptămâna trecută preşedintele israelian declara că un atac asupra Iranului este foarte probabil, lucru pe care nu l-a exclus nici Marea Britanie.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările