Iranul a aprobat un vaccin anti-COVID-19 produs de o companie farmaceutică din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinare anti-COVID-19 în Iran FOTO EPA-EFE
Vaccinare anti-COVID-19 în Iran FOTO EPA-EFE

Regimul de la Teheran a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID-19 produs de compania americană Johnson&Johnson, a anunţat joi un oficial guvernamental iranian, în contextul în care ţara sa se confruntă cu cel de-al cincilea val pandemic.

„Vaccinul într-o singură doză Johnson&Johnson a fost aprobat”, a declarat şeful Agenţiei iraniene de reglementare a alimentelor şi medicamentelor, Mohammad Reza Shanehsaz

Anunţul vine la opt luni după ce liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a interzis importurile de vaccinuri produse de SUA sau Marea Britanie, informează Reuters.

Între timp, Iranul a acceptat vaccinuri anti-COVID-19 concepute de companii farmaceutice occidentale, dar produse în alte ţări.

Regimul de la Teheran este sub presiune să accepte diversificarea surselor de vaccinuri, pe măsură ce numărul infecţiilor este în creştere, notează Reuters.

Iranul a raportat joi 18.021 de contaminări cu coronavirusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore.

În total, Iranul a înregistrat până acum aproape 5,4 milioane de cazuri de infectare cu acest coronavirus care provoacă boala COVID-19, dintre care peste 116.000 fatale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite