Iran: ciocniri între poliţie şi partizani ai lui Montazeri

Iran: ciocniri între poliţie şi partizani ai lui Montazeri

Mulţi au fost arestaţi şi unii răniţi spitalizaţi

Mai multe persoane au fost rănite joi la Zanjan, în nordul Iranului, în ciocniri între poliţie şi persoane adunate în memoria marelui ayatollah disident Hossein Ali Montazeri decedat săptămâna trecută, potrivit unui site pe internet al opoziţiei, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceste confruntări, care s-au soldat cu mai multe interpelări, au intervenit în timp ce autorităţile iraniene au interzis aproape toate ceremoniile în memoria ayatollahului Montazeri, potrivit unui alt site al opoziţiei.

"Oamenii care s-au adunat pentru o ceremonie în memoria ayatollahului Montazeri au găsit închise uşile moscheii unde urmau să se reculeagă şi au decis să organizeze ceremonia în stradă", a indicat site-ul Rehesabz.net.

"Oamenii se reculegeau în tăcere şi ascultau lecturi din Coran când poliţia a încercat să îi disperseze, ceea ce a provocat ciocniri, şi unii au fost bătuţi violent în timp ce încercau să fugă", adaugă site-ul.

"Mulţi au fost arestaţi şi unii răniţi spitalizaţi", adaugă site-ul.

Această informaţie nu a putut fi verificată din sursă independentă întrucât, la fel ca toate mass-media străine, AFP nu este autorizată să acopere adunările legate de opoziţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările