Intrările separate în restaurante pentru femei şi bărbaţi nu vor mai fi obligatorii în Arabia Saudită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intrările separate pentru bărbaţi şi femei  nu vor fi mai fi obligatorii în restaurantele din Arabia Saudită, a transmis guvernul saudit, relatează BBC.

Duminică, ministrul saudit al muncipalităţilor a comunicat că restaurantele vor putea avea o singură intrare pentru femei şi bărbaţi lăsând în seama proprietarilor decizia de a menţine sau renunţa la intrările separate.

Restaurantele din Arabia saudită despărţeau şi în interior spaţiul pentru familii şi femei de cel destinat bărbaţilor care intrau singuri.

Restricţiile fuseseră relaxate discret şi in practică, multe restaurante, cafenele şi locuri publice nemaiimpunându-le rigid.

Anunţul vine în contextul reformelor sociale iniţiate de la încoronarea prinţului Mohammed bin Salman, în 2017, în scopul de a oferi o societate mai primitoare care să atragă turişti.

Anul trecut regatul saudit a pus capăt interdicţiei femeilor de a avea permis de conducere, iar anul acesta regatul a emis un decret prin care femeile saudite pot călători în străinătate neînsoţite, fără a avea nevoie de aprobarea unei rude masculine.

Însă guvernul a continuat să aresteze militanţi pentru drepturile femeilor care s-au plâns de multe alte legi discriminatorii faţă de femei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite