Intoxicaţie cu plumb în China: 14 uzine închise

În urma intoxicării cu plumb a 32 de copii, 14 din cele 17 fabrici de acumulatori din Shanghai au fost închise, a anunţat vineri Biroul pentru protejarea mediului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre obiectivele închise se află şi uzina cu capital american aparţinând concernului Johnson Controls, conform ziarului anglofon Shanghai Daily, citat de Agerpres. Măsura închiderii a fost confirmată de firma americană, care a respins însă orice vină privind contaminarea mediului.

În urma analizelor medicale efectuate la peste 1.100 de copii locuind în apropierea unor fabrici de acumulatori, numărul celor contaminaţi cu plumb a crescut la 32, faţă de 25 săptămâna trecută.

Intoxicarea cu plumb, care poate provoca întârzieri de creştere şi probleme mintale la copii, este relativ frecventă în China, notează AFP.

Într-un recent raport, organizaţia Human Rights Watch acuza administraţiile provinciilor Henan, Yunnan, Shaanzi şi Hunan că încearcă să ascundă amploarea acestei situaţii în rândul copiilor chinezi, ascunzând uneori adevărul sau limitând accesul la examene şi implicit la tratamente medicale


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările