VIDEO Incident în Orientul Mijlociu. Două petroliere au cerut ajutorul SUA în Golful Oman, după ce au fost ţinta unui atac

VIDEO Incident în
Orientul Mijlociu. Două petroliere au cerut ajutorul SUA în Golful Oman, după ce au fost ţinta unui atac

FOTO AFP

Flota a 5-a a Marinei militare americane a declarat, joi, că ajută două petroliere care au fost ţinta unui „atac“ în apropiere de Strâmtoarea Hurmuz, după ce navele au transmis semnale de ajutor.

Nu este clar la acest moment cine a atacat vasele, unul dintre ele fiind identificat drept Front Altair, un petrolier deţinut de compania Frontline a Norvegiei, care transporta ţiţei şi care avea arborat steagul insulelor Marshall.
 
Potrivit publicaţiei Tradewinds, petrolierul Frontline ar fi fost „torpilat“ în apropierea coastei Emiratului Fujairah. 
 
Compania energetică taiwaneză CPC a spus că suspectează că Front Altair, care transporta 75.000 de tone de benzină nafta, a fost lovit de un obiect neidentificat.
 
Între timp, compania de transport maritim Bernhard Schulte a transmis că petrolierul său Kokuka Courageous a avut, de asemenea, de suferit în urma incidentului. Kokuka transporta metanol din Arabia Saudită în Singapore. 
 
Presa iraniană de stat a afirmat că două explozii succesive au afectat două petroliere, joi dimineaţă, în ceea ce a descris drept „atacuri“. Iranul a transmis că a salvat 21 de membri ai echipajului de la bordul Kokuka Courageous şi 23 de pe Front Altair, deşi Marina americană a spus că şi ea a salvat câţiva. 
 
Între timp, „Operaţiunile comerciale maritime din Marea Britanie“, un grup de securitate maritimă condus de către Marina Regală, a avertizat în legătură cu un incident nespecificat în Golful Oman, între Emiratul Fujairah şi coasta Iranului. Grupul a făcut apel la „precauţie majoră“, având în vedere tensiunile din regiune, dintre SUA şi Iran şi a spus că o anchetă este în curs. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: