Incident bizar la un tribunal: procurorul de caz a fost împuşcat accidental în timpul prezentării probelor

Incident bizar la un tribunal: procurorul de caz a fost împuşcat accidental în timpul prezentării probelor

FOTO NEWS24

Un incident bizar s-a petrecut săptămâna asta la un tribunal din Africa de Sud: un ofiţer de poliţie care prezenta probe a descărcat accidental o armă împuşcând procurorul de caz, relatează Washington Post.

Procuroarea Addelaid Ferreira-Watt, în vârstă de 51 de ani, a murit la spital după ce a fost împuşcată în timpul unui proces ce avea ca obiect jefuirea unei locuinţe. În ipoteza cea mai probabilă,  ofiţerul de poliţie care prezenta arma ca probă a jafului a apăsat accidental pe trăgaci.
Procuroarea a fost rănită la şold, dar a decedat la spital.
 
Agenţia de supraveghere a poliţiei sud-africane, Independent Police Investigative Directorate (IPID), anchetează cazul ca ucidere din culpă, încercând să determine dacă arma s-a descărcat accidental sau dacă poliţistul a apăsat pe trăgaci când a apucat arma.
 
Colegii procuroarei şi jurnalişti s-au întrebat consternaţi cum a fost posibil ca arma de foc să fie adusă încărcată la proces.
 
 
Purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia KwaZulu-Natala explicat la un post de radio că cei cinci suspecţi suspecţi au furat arma după ce au intrat în casa unui cuplu de fermieri din oraşul Ixopo. 
 
După ce au fost prinşi, un judecător a dat poliţiei permisiunea de a înapoia arma fermierilor care au solicitat acest lucru, învocând că au nevoie de ea pentru apărare.
 
Cuplul de fermieri a declarat că poliţia le-a cerut arma pentru a servi ca probă în procesul ce urma să aibă loc (luni, 18 noiembrie). Aflând ce s-a întâmplat femeia, extrem de afectată, a povestit că poliţiştii care au venit să ridice arma chiar au întrebat-o dacă e încărcată, însă ea le-a spus că nu ştie sigur.
 
Nu se cunosc motivele pentru care poliţiştii nu au verificat acest lucru.
 
„Indiferent de circumstanţe, cineva trebuie să dea explicaţii în legătură cu moartea procuroarei  Adelaide Ferreira-Watt ieri [18 noiembrie-n.r.], la tribunalul Umzimkhulu”, a scris pe Twitter fostul şef al Directorate for Priority Crime Investigation.
 
Ferreira-Watt a fost procuror timp de 27 de ani şi în urmă cu doar două săptămâni  îşi anunţase familia că se gândeşte în sfârşit să se pensioneze după ce ani de zile le-a tot repetat că nu e încă timpul.
Iniţial familia a sperat că va supravieţui având în vedere că a fost împuşcată în şold. Însă glonţul i-a secţionat o arteră.
 
„Este un şoc. Ar fi putut să se pensioneze, dar insista de fiecare dată că nu e pregătită să-şi pună roba în cui”, a spus sora sa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: