Imagini din cabina de pilotaj a unui avion NATO care surprinde întâlnirea cu un avion de recunoaştere rusesc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video YouTube
Foto: Captură video YouTube

Imagini surprinse din cabina de pilotaj a avioanelor NATO au surprins întâlniri cu aeronave militare ruseşti pe cerul european, relatează BBC.

NATO a declasificat imaginile care arată întâlniri periculoase, extrem de apropiate, dintre avioane ruseşti şi avioane de luptă ale NATO. Imaginile au fost filmate de un pilot ceh care efectuează exerciţii regulate deasupra Mării Baltice.

Relaţiile s-au deteriorat de când Rusia a decis să invadeze Ucraina la 24 februarie şi există temeri că o greşeală ar putea determina o escaladare periculoasă. 

Avioanele de luptă ale NATO, staţionate în zona Mării Baltice şi în zona Mării Negre au intrat în alertă de mai multe ori după ce avioane ruseşti s-au apropiat prea mult de spaţiul aerian al Alianţei.

Avioanele NATO sunt realimentate în zbor pentru a rămâne în aer timp de până la şase ore. Acest lucru le oferă mai mult timp pentru a descuraja avioanele ruseşti. Conform BBC, NATO afirmă că este o misiune vitală pentru a-şi proteja membrii. 

În video-ul de mai jos, reporterul BBC îl întreabă pe pilot dacă avionul pe care l-a interceptat face parte din aeronavele ruse, însă pilotul refuză să spună. Însă, mai târziu NATO a confirmat că avionul interceptat era al Rusiei. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite